Vrbovica - Mala mlečika za Prostatu

Vrbovica - Mala mlečika za Prostatu

Opis

Epilobium parviflorum, poznatija kao Vrbovica, pripada porodici Onagracerae (Villovherb ili Evening Primrose) i nalazi se u srednjoj i istočnoj Evropi i nekim oblastima Severne Amerike. Кao što mu ime kaže, Vrbovica (mala mlečika) je mali, ali veoma moćan cvet ružičaste boje koji se vekovima koristi, posebno u centralnoj Evropi, kao narodni lek za promociju zdrave prostate i poboljšanje zdravlja bubrega, bešike, i ceo mokraćni trakt.

Donedavno nije postojala zvanična studija koja bi potkrepila tvrdnje o ovim narodnim namenama, ali kako nauka baca više svetla na ovu temu, ova prilično mala biljka postaje poznata širom prirodnog zdravstvenog svjeta kao Božja „manna“ za prostatu! Pokazano je da je siguran i efikasan način za održavanje zdrave i normalne prostate (često efikasan kada ništa drugo ne deluje), a može čak i da pomogne kod pridruženih problema kao što su: inkontinencija, seksualna funkcija i urinarna hitnost.

Vrbovica, jedan je od najefikasnijih biljnih lijekova za održavanje zdravlja prostate i mokraćnih puteva.

Naučne studije o Vrbovici:

• Nemačka 3-godišnja studija utvrdila je da je uzimanje 160 mg. ekstrakta vrbovice dva puta dnevno smanjuje noćno mokrenje u 73% bolesnika i poboljšan urinarni protok.

• 1991. godine, članak u časopisu „Plant Medicine“ potvrdio je anti- upalno dejstvo vrbovice i primetio da je „deset puta efikasniji“ od drugog uobičajenog komercijalno dostupnog sredstva za ublažavanje bolova.

• U dvostruko slepom ispitivanju, 160 mg. ekstrakta vrbovice uzimano dva puta dnevno je pokazalo da pomažu u održavanju zdrave veličine prostate jednako efikasno kao i njegove hemijske kolega, ali potpuno bez neželjenih efekata!

• Članak iz 2009. godine, časopis Fhitotherapi Research, pokazao je da ekstrakt vrbovice pokazuje zaštitno dejstvo protiv oksidativnih oštećenja i poseduje snažna protivupalna svojstva.

Vrbovica: Nije samo za muškarce!

Dok je vrbovica od velike koristi za prostatu kod muškaraca, takođe je neprocenjivo sredstvo za žene koje pate od problema sa bubrezima, bešikom ili mokraćnim putem! Mnoge žene su pogođene ponavljajućim ili upornim problemima mokraćnog mehura i mokraćnih sistema, ali još uviek ne mogu naći olakšanje. Odnosno, do sada!

Nedavno je vrbovica pokazala snažno antimikrobno i protivupalno dejstvo koje tonira i štiti ceo urogenitalni sistem (koji uključuje sve reproduktivne organe poput prostate, zajedno sa bubrezima, ureterima, bešikom i uretrom ). Aktivni sastojci koji se nalaze u vrbovici nisu samo dobri za urogenitalni sistem, već imaju značajnu ulogu u pročišćavanju krvi, limfnoj drenaži i jačanju imunološkog odgovora tela!

Studija iz 2009. godine sa Državnog univerziteta u Montani, izdvojila je jedinjenje u Vrbovici pod nazivom Oenothein B, tanin koji aktivira imuni odgovor i može vam pomoći u objašnjenju zašto je ova biljka toliko korisna protiv neželjenih bakterija u mokraćnim putevima. Zahvaljujući Vrbovici, mnoge žene su u stanju da se oslobode urinarnih problema koji mogu izazvati nelagodu, iritaciju i bol.

Vrbovica je poznata po svojoj sposobnosti da podržava zdravu prostatu bez smanjenja libida ili prouzrokovanja štetnih nuspojava kao što to mogu mnogi drugi proizvodi za prostatu. Blagotvorno deluje na ceo mokraćni sistem, uključujući bubrege i bešiku. Ima dodatnu korist što je prirodni analgetski ili lek protiv bolova koji može pomoći kod raznih bolova u mokraćnim putevima. Sadrži prirodna antimikrobna i antibakterijska svojstva koja pomažu jačanju imunološkog sistema i štite mokraćni trakt i prostatu od nezdravih potencijalnih napadača! Vekovima se koristi u obliku čaja i tinkture kako bi se olakšale neprijatnosti poput bola prilikom mokrenja, otežanog mokrenja i nemogućnosti potpunog pražnjenja bešike.

PROSTATA Kapi