KAKO NAS CRNA ZOVA ŠTITI OD VIRUSA

KAKO NAS CRNA ZOVA ŠTITI OD VIRUSA

Kako su studije tokom poslednjih nekoliko godina pokazale, ekstrakt ploda crne zove ima neverovatna svojstva kada je u pitanju zaštita od virusa. Naime, on deluje tako što sprečava ulazak virusa u ćeliju, pritom aktivirajući imunitet da adekvatno odgovori. Svojim antivirusnim dejstvom, ekstrakt ploda crne zove blokira replikaciju virusa, čak i nakon ulaska virusa u ćeliju i to u različitim stadijumima virusne infekcije. Crna zova (Sambucus nigra) je malo bobičasto voće prepuno...

9 Impresivnih zdravstvenih koristi GLOG-a.

9 Impresivnih zdravstvenih koristi GLOG-a.

Bobice gloga su sitni plodovi koji rastu na drveću i grmlju koje pripada rodu Crataegus . Ovaj rod uključuje stotine vrsta koje se nalaze u Evropi, Severnoj Americi i Aziji. Bobice gloga su pune hranjivih sastojaka i imaju oštar ukus i blagu slatkoću, u boji od žute do duboko crvene do crne. Vekovima se bobice gloga korste kao biljni lek za probavne probleme,srčanu slabost i visok krvni pritisak. U stvari, to je ključni deo tradicionalne kineske medicine.

14 zdravstvenih prednosti Brokolija

14 zdravstvenih prednosti Brokolija

Brokoli je zeleno povrće koje nejasno podseća na minijaturno drvo. Pripada biljnoj vrsti poznatoj kao Brassica oleracea. U uskoj je vezi sa kupusom, briselskim keljjom, keljom i karfiolom - sve jestive biljke koje se zajedno nazivaju kupusnjačama.

Vrbovica - Mala mlečika za Prostatu

Vrbovica - Mala mlečika za Prostatu

Epilobium parviflorum, poznatija kao Vrbovica, pripada porodici Onagracerae (Villovherb ili Evening Primrose) i nalazi se u srednjoj i istočnoj Evropi i nekim oblastima Severne Amerike. Кao što mu ime kaže, Vrbovica (mala mlečika) je mali, ali veoma moćan cvet ružičaste boje koji se vekovima koristi, posebno u centralnoj Evropi, kao narodni lek za promociju zdrave prostate i poboljšanje zdravlja bubrega, bešike, i ceo mokraćni trakt.

Кako vam ekstrakt Valerijane pomaže da se opustite i bolje spavate

Кako vam ekstrakt Valerijane pomaže da se opustite i bolje spavate

Кoren Valerijane često se naziva "valijum prirode". U stvari, ova biljka se koristi od davnina kako bi promovisala spokojstvo i poboljšala san. Iako je dobio mnogo pozitivne pažnje, postavila su se i pitanja njegove efikasnosti i sigurnosti. Ovaj članak opisuje prednosti valerijane, istražuje zabrinutosti za njenu bezbednost i daje smernice o tome kako da je primenite za postizanje najboljih rezultata.